Što vam je potrebno
- [ ] 340 g riže Riso Gallo Risotto
- [ ] 40 g maslaca
- [ ] 1 sitno nasjeckana srednja glavica luka
- [ ] 2 čaše suhog bijelog vina
- [ ] 1.2 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
Predložio:
Način pripreme:
Rižoto s kozicama: popržite jedan sitno nasjeckani srednji luk na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte 340 g riže Rižoto i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte čašu suhog bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte 1 l toplog kokošjeg ili povrtnog temeljca i kuhajte uz povremeno miješanje.
Nakon 14 minuta, riža će upiti temeljac i bit će kuhana i kremasta, ali će i dalje ostati izdržljiva na ugriz u sredini. Ako želite postići blažu konzistenciju zrna ‘al dente’, dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte dok ga riža ne upije. Nastavite tako sve dok rižoto ne dostigne željenu konzistenciju. 2 minute prije nego li je riža kuhana, dodajte kozice i preostalu čašu bijelog vina.
Umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i poslužite vaš rižoto s kozicama.