recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s kozicama i medvjeđim lukom
Što vam je potrebno
- [ ] 320 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
- [ ] 70 g maslaca
- [ ] 50 g nasjeckanog luka
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] 100 g maslaca
- [ ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 50 g mljevene medvjeđe trave
- [ ] 50 g vrhnja za kuhanje
- [ ] 8 velikih kozica
Predložio: Roberto and Salvo Galas
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Rižoto s kozicama i medvjeđim lukom: u loncu za pirjanje s tvrdim dnom popržite luk u 70 g maslaca, dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta.
U međuvremenu, ispecite kozice u ulju. Uklonite ljuske i narežite 4 kozice. Izrežite preostale 4 na dva jednaka dijela i čuvajte ih na toplom. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte medvjeđi luk, narezane komade kozica, 100 g maslaca, ribani sir Parmigiano Reggiano i vrhnje. Podijelite rižu u četiri tanjura i na svaki stavite po 1 kozicu.