recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s patkom i pistacijom
Što vam je potrebno
- [ ] 240 g riže Riserva del Fondatore Risotto
- [ ] 20 g maslaca
- [ ] 50 g nasjeckanog luka
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] 3 jušne žlice ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
- [ ] 1 jušna žlica nasjeckanog peršina
- [ ] 20 g nasjeckanih pistacija
- [ ] sol
- [ ] 25 g celera
- [ ] 30 g mrkve
- [ ] 30 g luka
- [ ] ½ češnja češnjaka
- [ ] 12 g ljutike
- [ ] 35 g maslinovog ulja
- [ ] 300 g pačjih prsa (bez kože)
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 40 cl pačjeg temeljca
- [ ] sok od 1 naranče
- [ ] ribana korica jedne polovice naranče
Predložio: Raffaele and Massimiliano Alajmo
Način pripreme:
Pripremite ragu umak za rižoto s patkom i pistacijom: u loncu za pirjanje, ispržite nasjeckani luk, celer, ljutiku i češnjak na 35 g ulja dok ne omekšaju. Isjeckajte patku i dodajte je zajedno s korom od naranče; začinite prema vašem ukusu i dodajte sok od naranče. Kuhajte 5 minuta, dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte komadiće patke i pirjajte 1 sat.
Priprema rižota: ispržite isjeckani luk u malo ulja dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču ragu umaka i komadiće patke i kuhajte dok se sva tekućina ne upije. Nastavite tako oko 16 minuta.
Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ostatak ragu umaka, ribani sir Parmigiano Reggiano, maslac, peršin i pistacije. Začinite prema vašem ukusu.