recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s patkom i pistacijom


Što vam je potrebno

  • [   ] 240 g riže Riserva del Fondatore Risotto
  • [   ] 20 g maslaca
  • [   ] 50 g nasjeckanog luka
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 3 jušne žlice ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • [   ] 1 jušna žlica nasjeckanog peršina
  • [   ] 20 g nasjeckanih pistacija
  • [   ] sol
  • [   ] 25 g celera
  • [   ] 30 g mrkve
  • [   ] 30 g luka
  • [   ] ½ češnja češnjaka
  • [   ] 12 g ljutike
  • [   ] 35 g maslinovog ulja
  • [   ] 300 g pačjih prsa (bez kože)
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 40 cl pačjeg temeljca
  • [   ] sok od 1 naranče
  • [   ] ribana korica jedne polovice naranče

Predložio: Raffaele and Massimiliano Alajmo


20'
4
Very difficult

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Pripremite ragu umak za rižoto s patkom i pistacijom: u loncu za pirjanje, ispržite nasjeckani luk, celer, ljutiku i češnjak na 35 g ulja dok ne omekšaju. Isjeckajte patku i dodajte je zajedno s korom od naranče; začinite prema vašem ukusu i dodajte sok od naranče. Kuhajte 5 minuta, dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte komadiće patke i pirjajte 1 sat.

 

Priprema rižota: ispržite isjeckani luk u malo ulja dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču ragu umaka i komadiće patke i kuhajte dok se sva tekućina ne upije. Nastavite tako oko 16 minuta.

 

Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ostatak ragu umaka, ribani sir Parmigiano Reggiano, maslac, peršin i pistacije. Začinite prema vašem ukusu.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"