recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s pijetlovom krestom (celosia cristata)
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 200 g nasjeckane pijetlove krijeste
- [ ] 2 ljutike
- [ ] 1 mrkva
- [ ] 1 celer
- [ ] 1 čajna žličica nasjeckanog ružmarina i majčine dušice
- [ ] 1 oguljena i nasjeckana rajčica
- [ ] ½ čaše crnog vina
- [ ] maslac
- [ ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
- [ ] 1 l vrućeg povrtnog temeljca
- [ ] ribani sir Parmigiano Reggiano
Predložio: Walter and Roberto Ferretti
Način pripreme:
Rižoto s pijetlovom krestom (celosia cristata): U lonac za pirjanje s teškim dnom dodajte komadić maslaca i jednu žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i prepržite ljutiku, mrkvu i celer sve dok ne omekšaju ali bez da promijene boju. Dodajte pijetlovu krestu i kuhajte nekoliko minuta.
Prepržite preostalu isjeckanu ljutiku i maslac u drugom loncu sve dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i promiješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako sve dok se riža ne skuha ali da i dalje ostane ‘al dente’ u sredini.
Uklonite s vatre, dodajte umak od pijetlove kreste, isjeckani ružmarin i majčinu dušicu, komadić maslaca i ribani sir Parmigiano Reggiano i promiješajte. Ostavite dvije minute i zatim poslužite.