recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto sa suhim rajčicama, čičokom i bundevom
Što vam je potrebno
- [ ] 320 g riže Gran Gallo Originario
- [ ] 200 g nasjeckanih komada očišćene buče
- [ ] 200 g tanko narezane čičoke
- [ ] 50 g tanko narezanih suhih rajčica
- [ ] 20 malih cherry rajčica
- [ ] 1 čaša suhog bijelog vina
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 10 g peršina
- [ ] 30 g svježeg bosiljka
- [ ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
- [ ] 1 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca
Predložio: Angelo Angiulli
Način pripreme:
Rižoto sa suhim rajčicama, čičokom i bundevom: uronite cherry rajčice u kipuću vodu 30 sekundi, osušite ih, ogulite koru i odložite ih sa strane. Skuhajte odvojeno bundevu i čičoke u loncu s dvije žlice ekstra djevičanskog ulja dok ne omekšaju.
Dodajte rižu i kuhajte još 2-3 minute, zatim dodajte čašu bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču kipućeg temeljca i promiješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nakon 10 minuta dodajte polovicu dinje i manju količinu čičoke i sušene rajčice. Nastavite dalje kuhati 6 minuta.
Uklonite s vatre, dodajte ostatak bundeve, čičoke i ribani sir Parmigiano Reggiano i promiješajte. Ukrasite rižu bosiljkom i cherry rajčicama.