recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto sa suhim rajčicama, čičokom i bundevom


Što vam je potrebno

  • [   ] 320 g riže Gran Gallo Originario
  • [   ] 200 g nasjeckanih komada očišćene buče
  • [   ] 200 g tanko narezane čičoke
  • [   ] 50 g tanko narezanih suhih rajčica
  • [   ] 20 malih cherry rajčica
  • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 10 g peršina
  • [   ] 30 g svježeg bosiljka
  • [   ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • [   ] 1 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca

Predložio: Angelo Angiulli


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto sa suhim rajčicama, čičokom i bundevom: uronite cherry rajčice u kipuću vodu 30 sekundi, osušite ih, ogulite koru i odložite ih sa strane. Skuhajte odvojeno bundevu i čičoke u loncu s dvije žlice ekstra djevičanskog ulja dok ne omekšaju.

Dodajte rižu i kuhajte još 2-3 minute, zatim dodajte čašu bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču kipućeg temeljca i promiješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nakon 10 minuta dodajte polovicu dinje i manju količinu čičoke i sušene rajčice. Nastavite dalje kuhati 6 minuta.

Uklonite s vatre, dodajte ostatak bundeve, čičoke i ribani sir Parmigiano Reggiano i promiješajte. Ukrasite rižu bosiljkom i cherry rajčicama.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ORIGINARIO