recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto sa žumanjkom od jaja i ribanim sirom Parmigiano Reggiano


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 1 l povrtnog temeljca
  • [   ] 4 žumanjka
  • [   ] 80 g maslaca
  • [   ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 25 g paste od tartufa

Predložio: Aimo and Nadia Moroni


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto sa žumanjkom od jaja i ribanim sirom Parmigiano Reggiano: skuhajte rižu u kipućem temeljcu sve dok ne upije svu tekućinu (otprilike 14 minuta, ovisno o vrsti riže). Umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i komad maslaca.

 

Izmiješajte zajedno u posudi koju ste stavili na lonac za kuhanje na paru, 10 g maslaca, žumanjke od jaja, pastu od tartufa, dodajte prstohvat soli. Tucite pjenjačom dok se žumanjak ne zapjeni. Umutite ostatak maslaca. Stavite rižu u posudu i prelijte je umakom od žumanjka i tartufa. Začinite prema vašem ukusu i poslužite.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO