recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto sa žumanjkom od jaja i ribanim sirom Parmigiano Reggiano
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 1 l povrtnog temeljca
- [ ] 4 žumanjka
- [ ] 80 g maslaca
- [ ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 25 g paste od tartufa
Predložio: Aimo and Nadia Moroni
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Rižoto sa žumanjkom od jaja i ribanim sirom Parmigiano Reggiano: skuhajte rižu u kipućem temeljcu sve dok ne upije svu tekućinu (otprilike 14 minuta, ovisno o vrsti riže). Umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i komad maslaca.
Izmiješajte zajedno u posudi koju ste stavili na lonac za kuhanje na paru, 10 g maslaca, žumanjke od jaja, pastu od tartufa, dodajte prstohvat soli. Tucite pjenjačom dok se žumanjak ne zapjeni. Umutite ostatak maslaca. Stavite rižu u posudu i prelijte je umakom od žumanjka i tartufa. Začinite prema vašem ukusu i poslužite.