Što vam je potrebno
- [ ] 320 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 700 g kozica
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 20 g bademovog brašna
- [ ] 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] temeljac od kozica (prokuhajte ljuske)
- [ ] 50 g nasjeckanog luka
- [ ] 1 mljeveni češanj češnjaka
- [ ] chilly papričica
- [ ] mljeveni peršin
Predložio: Antonio and Sabina Graziano
20'
4
Easiest
Način pripreme:
Priprema umaka od kozica: izmiksajte kozice (čuvajte sa strane 4 kozice za ukras). Popržite nasjeckani luk i izmrvljene glave kozica u loncu za pirjanje s teškim dnom na 50 g maslaca dvije minute. Uklonite glave, dodate rižu i dobro popržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca od kozica i kuhajte. Nastavite tako otprilike 16 minuta.
Dodajte umak od kozica rižotu od crvenih kozica i umiješajte ulje, bademovo brašno, mješavinu češnjaka i chilly papričica. Rasporedite rižoto u 4 tanjura i na svaki stavite po jednu kozicu koju ste prethodno spekli na ulju.