RIŽA & Rižoto

Pratite nas na društvenim medijima

PRERADA

Tvrtka Riso Gallo jako dobro zna da od drevnih tehnika UZGOJA sve do danas, kvaliteta riže ovisi o iskustvu i istraživanju.

U Italiji se riža uzgaja pod vodom što je od temeljne važnosti za zaštitu sjemenja i mladica od niskih noćnih temperatura.

Riža dostiže potpunu zrelost između rujna i listopada i polja se isušuju posljednji put dva tjedna prije žetve uz primjenu modernih kombajna za žetvu opremljenih gusjenicama (tako se mogu kretati bez rizika od potapanja u blatnjavo tlo u rižinim poljima).

Mlaćenjem neoljuštene riže doprinosi se sušenju sirovog materijala čime se uklanja svaki višak vlažnosti.
Ova faza koja se nekad izvodila na podovima za mlaćenje na seoskim gospodarstvima pomoću topline sunca i koja je nekada trajala dva ili tri dana, sada se izvodi sofisticiranim strojevima koji skraćuju vrijeme na samo nekoliko sati i održavaju proizvod boljim.

U tvornici u gradu Robbio Lomellina, tvrtka Riso Gallo objedinjuje strast malih proizvođača i vrhunsku tehnologiju u preradi riže kako bi na naše stolove donijela najbolji okus najbolje riže.

 

ČIŠĆENJE
OD MEHANIČKOG BIJELJENJA DO OPTIČKOG RAZVRSTAVANJA
PARENJE i ostali posebni procesi
GRAN RISERVA: POTRAGA ZA SAVRŠENIM ZRNOM RIŽE

 

FOOTER-LAVORAZIONE_RISO_GALLO


RIŽA & Rižoto

Pratite nas na društvenim medijima